06-13347529 r.breman@breman.nl
Selecteer een pagina

Hoe ziet de Breman of Brevrouw van de toekomst eruit? Wat gaat er veranderen? Maar ook wat blijft er hetzelfde? Wat kenmerkt een Breman of Brevrouw? Wat was er vroeger anders? Allemaal vragen die opkomen als je nadenkt over het verleden, heden en toekomst. Tegelijkertijd zijn het vragen waarvan je weet dat je ze nooit helemaal beantwoord gaat krijgen en misschien is dat juist wel het mooie. Het helpt je bij de keuzes van vandaag, zonder dat je antwoorden krijgt.

Doordat je het niet kunt weten, hoef je er ook niet ongerust over te zijn. Tenminste als je er op een juiste manier mee om gaat. Kijk met trots naar het verleden, maar leer er ook van. Doe vandaag de dingen waar je goed in bent en wordt er nog beter in. Kijk uit naar morgen met nieuwsgierigheid en oefen alvast.

En wat gaat morgen ons dan brengen? Er gaat de komende jaren veel op ons af komen. Daarbij zullen ontwikkelingen en veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Niemand kan voorspellen hoe de wereld er over 10 of 20 jaar uit zal zien. En toch kunnen we trends signaleren waarvan we bijna zeker kunnen zijn dat ze impact gaan hebben op de samenleving en ons bedrijf zoals die nu is. Terwijl we nog niet weten wat deze ontwikkelingen exact gaan betekenen. Neem 3D printen en de digitalisering van de bouwplaats. Beiden komen eraan, maar wat ze echt gaan betekenen weten we nog niet. Gaan huizen echt helemaal 3D geprint worden? En gaan alle monteurs echt met een Hololens op pad? Misschien wel, misschien niet.

En toch weten we één ding zeker, ze komen eraan. Dus? Laten we gaan vallen, opstaan, leren en proberen. En dat is precies wat we bij Breman aan het doen zijn. Enkele weken geleden hebben we een 3D printer aangeschaft. De toepassing? Die moet nog bedacht worden. Maar wellicht zou het ooit een onderdeel kunnen printen wat een monteur nodig heeft. Inmiddels hebben we al iets wat de vorm heeft van een pakking geprint. En misschien wel net zo leerzaam, we zijn ook al gevallen. Momenteel is de printer namelijk kapot, dus we leren ook direct hoe we hem kunnen repareren.

Dan de ontwikkeling van mixed reality, met als vervolg ontwikkeling de Microsoft Hololens. Een bril die dingen in de werkelijkheid projecteert die er helemaal niet zijn. Daarover dezelfde vraag, wat kunnen we ermee? Iets wat we niet wisten toen we de Hololens bestelden. Inmiddels is de Hololens afgeleverd en beginnen de ideeën te borrelen. Wat als we nu eens de werktekening voor de prefab kunnen projecteren op de tafel waar we de prefab maken. “Ja dat kan nog niet hoor, het is nog maar een ontwerpversie” was de reactie. Nog geen week later hebben we werkend voorbeeld van een stuk riool dat virtueel geplot naast een werkelijk stukje riool. Misschien dat we de bril toch sneller kunnen inzetten dan we oorspronkelijk dachten.

Als we op deze wijze naar de toekomst kijken kunnen we bij Breman de toekomst zeker aan. Dus elke dag weer gaan meer dan 1500 Breman en Brevrouwen op pad om te doen waar ze goed in zijn en daar nog beter in te worden. Met trots naar het verleden kijkend en er lering uit te halen. En nieuwsgierig te zijn naar de dag van morgen en daar alvast mee te oefenen.

https://www.linkedin.com/pulse/de-breman-brevrouw-van-toekomst-ren%C3%A9-breman/

 

close chatgpt icon
ChatGPT

Enter your request.